Besoj se kete shkrim do ta lexoni neser ne mengjes, ndoshta dikush edhe sot pasdite, ndaj po ju them "Pershendetje".
Meqe ne shijojme caj e bisedojme se bashku, mendova qe t'ju postoj dy ide te thjeshta per caj bio me molle dhe caj me agrume.
Caji me molle te fresketa, kanelle e karafil pergatitet keshtu:
Caj me molle, kanelle e karafil |
Per nje cajnik mesatar duhet 1 kokerr molle e pastruar dhe e qeruar ne feta. Vendosen brenda ne cajnik dhe shtohen 2 shkopa kanelle dhe 8 kokrra karafili e sipas deshires 1-2 luge gjelle mjalte.
Pas 10 minutash mund te shijoni nje caj bio fantastik:-) Mollet mund ti shponi qe me pare me pirun.
Caj me limon, portokall, qitro e borzilok |
Ne nje cajnik mesatar hidhen 2 feta limoni, 3 feta portokalli, 1 fete qitro dhe 6-7 flete borziloku. Lengu i portokallit te mbetur shtrydhet dhe hidhet ne cajnik. Nderkohe marrim ujin e vluar dhe e hedhim ne cajnik. Verini kapakun dhe pas 5-6 minutash mund te shijoni cajin e fresket aromatik dhe te pasur ne vitamine C.
Ju befte mire:-)
Me dashuri,
Edi Gogu
No comments:
Post a Comment