Powered By Blogger

Mire se erdhet :-)

Tuesday, October 19, 2010

Caj bio me molle dhe caj bio me agrume

Mikesha te shtrenjta,


Besoj se kete shkrim do ta lexoni neser ne mengjes, ndoshta dikush edhe sot pasdite, ndaj po ju them "Pershendetje".

Meqe ne shijojme caj e bisedojme se bashku, mendova qe t'ju postoj dy ide te thjeshta per caj bio me molle dhe caj me agrume.
                                                           Caji me molle te fresketa, kanelle e karafil pergatitet keshtu:
Caj me molle, kanelle e karafil
                                                          
Per nje cajnik mesatar duhet 1 kokerr molle e pastruar dhe e qeruar ne feta. Vendosen brenda ne cajnik dhe shtohen 2 shkopa kanelle dhe 8 kokrra karafili e sipas deshires 1-2 luge gjelle mjalte.

Pas 10 minutash mund te shijoni nje caj bio fantastik:-) Mollet mund ti shponi qe me pare me pirun.


Caj me limon, portokall, qitro e borzilok
 Caji me limon, portokall, qitro dhe borzilok pergatitet keshtu:

Ne nje cajnik mesatar hidhen 2 feta limoni, 3 feta portokalli, 1 fete qitro dhe 6-7 flete borziloku. Lengu i portokallit te mbetur shtrydhet dhe hidhet ne cajnik. Nderkohe marrim ujin e vluar dhe e hedhim ne cajnik. Verini kapakun dhe pas 5-6 minutash mund te shijoni cajin e fresket aromatik dhe te pasur ne vitamine C.

 Ju befte mire:-)
 
Me dashuri,
 Edi Gogu

No comments:

Post a Comment